Šta raditi kad se muškarac pravi hladan?

Nema više iscrpljujuće stvari u svetu zabavljanja od viđanja sa momkom ili muškarcem koji deluje zaista zainteresovano, a onda ne, pa onda opet da…pa opet ne.

Mnoge od nas su se našle u sličnoj situaciji i takav slučaj je zaista čest.

Kada se sviđate muškarcu onda je to obično prilično očigledno.

Takođe je očigledno i kada mu se ne dopadate. Nesigurnost nastaje kada deluje kao da se muškarac zaglavio negde između. On nestane i nema ga danima, a onda pošalje najslađu poruku na svetu koju ste ikada primili.

Kaže kako mu je stalo do vas, ali se ne ponaša tako. I dok se vi tako nalazite na jednom nesigurnom terenu, sve što želite da znate jeste da li mu se sviđate ili ne. Vidite, muškarac može biti na neki način zainteresovan, ali opet i ne dovoljno siguran.

Umesto da žene shvate ovo na pravi način, one prave nekakve izgovore za njega i opravdavaju njegovo ponašanje kako bi racionalizovale njegovo loše ponašanje. One kažu da on šalje poruke sa pomešanim osećanjima ili da igra igrice jer se boji da ne bude povređen.

Drage moje dame, dugogodišnje iskustvo mnogih žena koje se bave ovom temom, dovelo nas je samo do jednog zaključka: muškarac je ili zaljubljen ili nije, nema tu treće stvari!

Mi ćemo vam navesti nekoliko znakova koji vam mogu pokazati da on nije zainteresovan za vas.

Ne postavlja vam pitanja o vašem životu i vama

Ako muškarac ne pokazuje interesovanje ili uzbuđenje u otkrivanju onoga šta ste i ko ste vi, to nije dobar znak. Jedna moja prijateljica se viđala sa momkom koji joj nikada nije postavljao pitanja u vezi sa njenim životom ili njom. Kada je ona nudila komadiće informacija o sebi, on ih nije ni registrovao.

Kada nam se neko sviđa, onda ne možemo da se zasitimo informacijama o njemu. Želimo da znamo svaku priču, svaki detalj. Kada god sam bila sama i upoznavala nekog novog, prva stvar koju sam posmatrala bila je ta da vidim da li me zaista zanima da znam što više stvari o njemu.

Ako sam se posle izlaska osećala zadovoljnom i ako bukvalno nije bilo pitanja na koje nisam dobila odgovor, znala bih da možemo da izađemo još jednom i idemo dalje.

Dakle, ako muškarac pokazuje interesovanje za vas, za vaše hobije, za ono u čemu uživate i ispituje vas o svemu, onda znači da mu je stalo. Ukoliko se ne raspituje o ovim detaljima i ne registruje ono što mu govorite, onda znači da nije zainteresovan.

Ne otkriva stvari o sebi

S druge strane, ako muškarac ne govori o sebi, to takođe znači da nije zainteresovan. Kada delimo informacije o sebi sa nekim, to znači da mi investiramo u njih. Pozivamo ih u svoj svet zato što vidimo potencijal da bi oni mogli da postanu deo tog sveta.

Kada muškarac ne vidi takav potencijal, onda on pruža minimalne informacije o sebi. Dobićete osnovne podatke: odakle je, gde je išao u školu, kako je dobio posao koji radi, itd. To su uglavnom stvari koje možete saznati i bez njegove priče (na FB ili na nekoj drugoj socijalnoj mreži).

Ako se sviđate muškarcu, on će se otvoriti i razotkrivaće jedan po jedan sloj. Velika je razlika znati nešto o nekome i znati nekoga stvarno.

Previše čeka da bi zakazao sledeći sastanak

Ako izađete sa muškarcem i on ne daje nikakvu indikaciju da bi ikada želeo ponovo da vas vidi ili čeka predugo da bi vas ponovo pozvao, to znači da nije baš zainteresovan.

Daje vam izgovore o tome zašto vas nije zvao

On je zauzet, ima previše posla, ima milion stvari koje završava, bla, bla, bla… Ako mu se sviđate, nije bitno koliko je zauzet jer mu je potrebno 30 sekundi da bi vam poslao poruku i javio vam se.

Čovek koji se na samom početku izvlači i stalno iznosi neke izgovore je loš znak. Tu nema stabilnosti ili sigurnosti na samom početku odnosa. Ako mu se sviđate, on neće rizikovati da vas neki drugi tip ugrabi dok je on “previše zauzet” na poslu.

Ne znate da li je zainteresovan

Rekli smo i pre, reći ćemo ponovo: kad se sviđate muškarcu, onda će to biti očigledno…nema tu tajnih kodova ili skrivenih tragova za otkrivanje. Ako sumnjate da on ništa ne oseća prema vama, to je verovatno zato što zaista i nije.

Ono što žene nazivaju “neusaglašenim porukama i znacima” je zapravo jedna vrlo jasna poruka: on ne želi da bude sa vama. Možda želi da se druži sa vama, možda želi da se smuva sa vama, ali to nije isto što i “on želi da bude sa vama”.

Znamo da je ovo najteže svariti i verovatno ćete se boriti svim svojim silama i misliti da su vaše nesigurnosti razlog zašto sumnjate da on nije zainteresovan…ali verujte, on zapravo nije zainteresovan.

Ako te neko želi, znaćeš to. Neće on od toga praviti misteriju, neće pokušavati da vas zbuni. U stvari, on će jasno reći kada je zainteresovan da ne bi rizikovao da vas izgubi.

Razlozi zbog kojih je muškarac distanciran i hladan i kako se izboriti sa tim

Jedna moja prijateljica je imala nekih problema sa svojim dečkom, odnosno on je zahtevao od nje malo više prostora i vremena. Odjednom više nije bio stalno tu, već je više voleo da ima vremena za sebe.

Pozvao bi je jednom do tri puta u toku dana, napisao bi po neku poruku i to je to. Ona se osećala kao da je on ignoriše i nije znala šta da radi. Rekla mi je: “Tako je hladan i distanciran u poslednje vreme – šta ja to pogrešno radim? Da li bi trebalo nešto da učinim? Kako da popravim stvari?”

Bili su zajedno četiri godine i ova situacija ju je stvarno mučila. Sela sam i porazmislila o svemu te napisala listu potencijalnh uzroka njegove hladnoće i distanciranosti.

Postoje mnogi razlozi koji izazivaju da muškarac deluje distancirano ili da se pravi hladan. Mnoge od njih verovatno već znate, a neke od njih i ne.

Pod stresom je. To može biti posao, pritisci ili problemi u njegovoj bližoj porodici, pritisci zato što je u vezi ili rokovi na fakultetu. Ako je pod stresom, njegove misli mogu biti fokusirane na pronalaženje rešenja njegovih problema, pa je zato distanciran i ne može da vam se posveti.

Izbegavanje. Može delovati hladno jer izbegava situaciju koja nema nikakve veze sa vama. Iako vi niste uzrok, on može verovati da mora da vas izbegava kako bi izbegao svoj problem jer biste ga vi terali da se suoči sa njim.

Strah. Možda je shvatio koliko ste mu potrebni i veruje da bi to moglo da dovede do toga da izgubi svoju nezavisnost. U tom slučaju, verovatno mu se mnogo sviđate i to ga je dovelo do toga da ste mu potrebni, pa je sad ova situacija postala “previše” za njega. Možda se takođe plaši nivoa vaše posvećenosti ili očekivanja.

Vara vas. Da, to je itekako moguće. Distanciranost i hladnoća nisu jedini znaci nevere, ali mogu biti jedan od znakova.

Oseća da ste postali zavisni o njega. Muškarci vole da se osećaju željenim, a ne potrebnim. Ako provodite dosta vremena pokazujući kako se oslanjate na njega da biste ispunili svoje potrebe, to može da ga odbije.

Zabrinut je u vezi sa vašom vezom. Ovo može, ali i ne mora imati bilo kakve veze sa vama. Možda jednostavno nije spreman za potpuno posvećivanje i pravi se hladnim jer ima izvesne sumnje, iako vas voli.

Željan je vremena koje će posvetiti samo sebi. Opet, ovo ne mora imati nikakve veze sa vama. Možda jednostavno ne posvećuje dovoljno vremena samom sebi jer pokušava da balansira između prijatelja, posla, porodice i vas.

Šta uraditi kada se muškarac pravi hladan i distanciran?

Dajte mu sav prostor koji mu je potreban. Ako je u strahu od gubitka slobode ili nezavisnosti, ubrzo će se vratiti u normalu, samo mu je potrebno malo vremena. Ako ga gnjavite, samo ćete ga udaljiti još više, a to najmanje želite.

Uverite ga da mu verujete i da ste sigurni u njega. Dajte mu samopouzdanje tako što će ga pustiti da sam hendluje situaciju. Pustite ga da bude vođa.

Budite mirni i vedri kada ste sa njim. Ako želi da bude neko vreme u drugoj sobi, pustite ga, a vi ostanite pozitivni i nasmejani. Nakon nekog vremena, vratiće se kako bi osetio ljubav. Pozitivna energija je zarazna.

Izbegavajte da trošite vreme tako što ćete brinuti. Briga i nerviranje neće vam doneti ništa dobro. Što je još gore, on će osetiti da brinete, a to će ga naterati da se još više ohladi i udalji.

Prestanite da shvatate problem lično. Uglavnom ovakve stvari nemaju nikakve veze sa vama. Kao što smo rekli, to može biti posao, prijatelji, porodica, itd. Čak iako vas vara, to ne znači da je to vaša greška. Ljudi varaju zato što su nesigurni, a to nema veze sa vama.

Namojte da igrate igrice kako biste ga naterali da kaže šta se dešava. On neće uživati u tome i može pomisliti da ne treba više da vam veruje. To ga može naterati da počne da biva još hladniji i udaljeniji.

Sponzorisano:

Loading...
loading...