Čestitke za Valentinovo, Dan zaljubljenih

Čestitke i poruke za Valentinovo: šta napisati u čestitki ili u poruci za Dan zaljubljenih? U vreme kada ste išli u školu, verovatno ste za Valentinovo imali nacrtane čestitke za svakog đaka u odeljenju, pa ste se samo potpisivali ispod i to je bilo dovoljno.

Međutim, sada, kada ste stariji i kada je vaša lista primalaca čestitki za Dan zaljubljenih mnogo kraća, morate da odvojite malo vremena i da sastavite neku ličnu poruku koja će imati poseban značaj i smisao. Ako ste rešili da kupite neku lepu štampanu čestitku i da svojom rukom napišete poruku, onda to znači da vam je stalo do obeležavanja ovog datuma i do toga da to obavite na tradicionalniji način. Postoje i oni koji žele da pošalju tekstualnu poruku, putem SMS-a, ili nekog drugog oblika internet komunikacije.

U oba slučaja, neophodno vam je da imate inspiraciju i da napišete nekoliko lepih redova koji će obradovati primaoce. Ipak, sam čin pisanja ponekad zadaje muke: potrebne su vam ideje o tome šta da napišete. Na pravom ste mestu!

U ovom vodiču nudimo vam inspiraciju koja će vam pomoći da pronađete prave reči koje ćete napisati u čestitki za Valentinovo. Ima nekoliko kategorija čestitki, a vi ćete izabrati onu koja vam najviše odgovara i koja vam se najviše dopada. Pročitajte svaku, pa na kraju možete napraviti i sopstvenu verziju od ponuđenih.

U svakom slučaju – ne ustručavajte se da širite ljubav!

Poruke za Valentinovo – za prijatelje

Nadam se da će ti ovaj dan doneti ono što želiš!

Hvala ti što si odan i brižan prijatelj. Volim te puno! Srećan Dan zaljubljenih!

Neka ovaj Dan zaljubljenih bude ispunjen dobrim vinom, ukusnom hranom, a naročito dobrim prijateljima poput tebe! Srećno Valentinovo!

Srećan Dan zaljubljenih jednom od mojih omiljenih ljudi, ikada. Šaljem ti poljupce!

Na današnji dan, kao i svakoga dana, ja sam ti zahvalna! Želim ti srećan Dan zaljubljenih i puno ljubavi koju zaslužuješ!

Draga moja drugarice, jednog dana, veruj mi, pojaviće se i naši prinčevi, a ne samo konji! Živa mi bila i nasmejana, kao i do sada! Srećan Dan zaljubljenih!

Volela bih da smo i danas zajedno, da odmotavamo čokoladna srca i umiremo od smeha, kao što smo nekada na ovaj dan radile! No, ti si daleko! Svejedno, srećan ti Dan zaljubljenih i provedi ga u dobrom društvu i dobrom raspoloženju!

Podižem ovu čašu u tvoje ime! Smućkala sam jedan sjajan Valentinovo koktel i pijem ga sama! Ako si blizu, dođi da ti naspem, pa da se kucnemo! Srećan Dan zaljubljenih!

Nadam se da se osećaš voljeno i cenjeno na ovaj dan. Srećno Valentinovo!

Mali savet: ne ustručavajte se da budete šaljivi u svojim porukama za Valentinovo. Naročito ako čestitke šaljete prijateljima koji vole dobar humor!

Sretno Valentinovo – čestitke za članove porodice

Tata, nadam se da se danas osećaš voljenim! Veruj mi, to i jesi – jer ja sam tu! Srećno Valentinovo!

Mama, zabavi se na Dan zaljubljenih i nemoj da preteruješ sa slatkišima (molim te)!

Nadam se da će vas čitavog dana mnogi podsećati koliko vas vole! Srećno i od mene!

Mama, ti si moj prvi Valentin, moja radost i moja najveća ljubav! Srećan ti ovaj praznik!

Ti me zasmejavaš. Ti me teraš da mislim. Ti me teraš da se zaista radujem što smo sestre! Neka ti je sretno Valentinovo!

Hvala vam za sve što činite, a što moj život čini srećnijim! Srećan Dan zaljubljenih!

Nije me briga šta bilo ko o tebi priča! Ja tebi šaljem ovu čestitku i želim ti srećno Valentinovo! Ti si moj najbolji brat!

Ovaj praznik je posvećen ljubavi, a kada kažem ljubav, ja uvek mislim na tebe jer je ti nesebično širiš! Srećan Dan zaljubljenih!

Jedem čokoladnu tortu i mislim na tebe! Nema bolje torte od tvoje, mama! Pijem crveno vino, u tvoju čast, tata! Nema boljeg vina od tvog domaćeg! Nedostajete mi puno, ali vam želim da uživate na ovaj dan. Srećan vam Dan zaljubljenih moji najmiliji!

Čestitke za dan zaljubljenih – za vašu bolju/lepšu/jaču polovinu

Srećan Dan zaljubljenih, lepotice!

Želim ti najslađi i najsrećniji dan. Ti si moj Valentin, zauvek!

Ova noć je naša noć! Mom dragom, mojoj jedinoj pravoj ljubavi, želim srećno Valentinovo.

Danas je poseban dan, ali ja želim da znaš koliko te volim i koliko sam srećan što te imam, svakoga dana! Srećan nam Dan zaljubljenih!

Oduzimaš mi dah. Uvek. Srećan ti Dan zaljubljenih!

Nisam mogla ni da zamislim divnijeg muža od tebe. Srećno nam Valentinovo, najdraži!

Moje srce je tvoje. Čuvaj ga. Srećan Dan zaljubljenih.

Ovo Valentinovo je posebno jer je naše prvo! Nadam se da je samo jedno od mnogih koji će tek doći. Neka nam je sretno!

Mali saveti: korišćenjem nadimka primaoca možete i najjednostavniju poruku učiniti toplijom i ličnijom. Kada pišete čestitku svojoj devojci/supruzi ili svom momku/suprugu, možda ćete želeti da ispišete više od jedne čestitke. Razmislite o tome da napravite nekoliko različitih poruka (ozbiljnih, šaljivih, tajnovitih) i da ih raspodelite tako da jedna bude u kupatilu, druga na sedištu u autu, treća da stigne na njegovo/njeno radno mesto, itd. Na taj način će Valentinovo trajati čitavog dana, a vi ćete neprestano iznenađivati i uveseljavati svoju najmiliju osobu.

Ljubavne poruke za Dan zaljubljenih

Pronalaženje prave poruke za Valentinovo može biti teško. Prikupili smo neke od najboljih ljubavnih poruka i čestitki za Dan zaljubljenih.

Najlepši pogled je onaj koji delim sa tobom. Srećno Valentinovo!

Ljubavi moga života, ja sam najsrećnija osoba na planeti jer imam tebe. Obožavam te! Srećan ti Dan zaljubljenih!

Od tebe sam naučio da je najbolji oslonac u životu imati jedno drugo! Srećan ti Dan ljubavi!

Ti si moja duša, ti si moj život, ti si moje sve! Srećno Valentinovo.

Pokloni mi svoje srce i čuvaću ga zauvek. Srećan Dan svetog Valentina!

Od svih ljubavnih poruka koje možete da iskažete svojoj ljubavi, ovakva mora da bude na samom vrhu. Ona je iskrena, ona je autentična, a na poseban dan kakav je Valentinovo, to je vrsta poruke koju vaša devojka ili vaš dečko želi da čuje.

  • Neverovatna si – baš takva kakva jesi! Srećan ti Valentinov dan!

Jedna od poteškoća sa kojom se susreću parovi u vezi jeste kada jedan partner pokušava da promeni drugog. To je teško uraditi. Najuspešniji odnos podrazumeva dvoje koji prihvataju jedno drugo baš onakvim kakvi oni jesu.

  • Da sam dobio dinar svaki put kada bih pomislio na tebe, do sada bih bio milijarder! Srećan ti Dan zaljubljenih!

Poruka, odnosno čestitka za Valentinovo može biti i opuštena i humoristična. Naravno, Dan zaljubljenih je romantičan praznik, i nije obavezno poznat po zabavi i humoru, ali ako imate partnera sa kojim ste dugo u vezi i koga dobro poznajete, onda se slobodno možete i našaliti.

Na dan kada sam te sreo, pronašao sam onu sa kojom se smejem, za koju živim, o kojoj sanjam i koju obožavam. Srećno ti Valentinovo!

Obožavam dve stvari na ovom svetu: tebe i ruže. Ruže mirišu jedan dan, a tebe volim zauvek! Srećan Dan zaljubljenih!

Srećan Dan zaljubljenih onoj koja zna više o meni nego bilo ko i koja me uprkos tome i dalje voli J!

Prava ljubav je jedinstveno iskustvo koje ne pronalaze svi. Danas je pravo vreme da ti kažem koliko si mi posebna i važna. Srećno Valentinovo!

Molim te, zapamti da je moja naklonost prema tebi obećanje – jednom dato, nikada zaboravljeno. Dajem ti svoje srce i obećavam da ću te zauvek voleti.

Hvala ti što si moja neverovatna, slatka i jedina ljubav. Srećan Dan zaljubljenih!

Pokazala si mi da u životu nisu važne velike stvari, već one male koje svet čine drugačijim. Ovo je mali gest kojim ti iskazujem svu zahvalnost i svu ljubav! Srećno Valentinovo!

Pročitala sam mnoge romane i pogledala bezbroj romantičnih filmova, ali nijedan nije sličan sa ljubavlju koju mi imamo. Hvala ti što si mi omogućio bajku u kojoj sam ja glavna junakinja. Srećan nam Dan zaljubljenih.

Ti si za mene poseban i ne mogu zamisliti nijedan jedini dan bez tebe, niti želim da ga zamišljam! Hvala ti za svaki dan koji si posvetio našoj ljubavi! Sretno Valentinovo!

Svaki dan je novi početak kada dvoje imaju ono što mi imamo. Srećan ti Dan zaljubljenih!

Sretno Valentinovo posebnoj osobi koja ispunjava moj život ljubavlju koja se ni sa čim ne može meriti. Uvek ćeš imati posebno mesto u mom srcu.

Svakoga dana se budim sa mislima: “Šta sam učinio da zaslužim takvu sreću?” Obožavam te, srećno ti Valentinovo, srećan ti Dan zaljubljenih, anđele mog života!

Moja poruka za tebe na ovaj dan su samo dve reči: Volim te! Sretno Valentinovo, dragi.

Najbolji deo ovog praznika je to što nam daje priliku da izrazimo svu ljubav koju imamo u srcu i da to bude potpuno očekivano J. Želim ti srećno Valentinovo, dušo!

Sve u vezi sa tobom čini da moje srce brže kuca! Srećan Dan zaljubljenih đavolčiću u anđeoskom obliku!

Ljubav je samo reč od pet slova, sve dok neko ne uđe u tvoj život i podari joj posebno značenje. Tvoja ljubav mi je promenila život i na tome ću ti biti večito zahvalan! Srećan Dan zaljubljenih!

Ne postoji niko na ovom svetu koga moje srce više voli! Ti si jedan i jedini! Srećan Valentinov dan!

Zbog tebe mi klecaju kolena, zbog tebe drhtim, zbog tebe ne znam više ni šta pričam 😉 Srećan dan zaljubljenih!

Izluđuješ me bejbi! Srećno Valentinovo!

Dan zaljubljenih je odličan izgovor za mene da ti kažem sve ono što želim da ti govorim svakog dana: volim te, volim te, volim teeee…

Moj život sa tobom je kao jedan romantičan film koji nema kraja. Zapravo, ja sam najsrećnija devojka na planeti! Volim te celim svojim srcem. Srećan Dan zaljubljenih.

Valentinovo dođe i prođe, a ja te volim uvek!

Hteo sam da ti kupim cveće, ali sam mislio da će da pozavidi tvojoj lepoti! Zbog toga ću ti dati samo buket poljubaca! Srećan Dan zaljubljenih!

Dan zaljubljenih teško pada ljudima koji nemaju nekog svog. Hvala ti što mi ovaj Dan zaljubljenih ne pada teško J!

Hteo sam da ti kupim veliku čokoladu, ali sam se bojao da će ti ona pozavideti na slatkoći! Zbog toga sam ti doneo svoje srce na dlanu! Srećan ti Dan zaljubljenih!

Danas slavimo Valentinovo – to je dan pun romantike i ljubavi. Sa tobom, međutim, Valentinovo je svaki dan!

Držim se čvrsto uz tebe, osećam svaki tvoj pokret, tvoj glas je topao i nežan, ti si jedina ljubav koje se odreći ne mogu! Srećan ti Dan zaljubljenih, najvoljenije moje!

Kad god ti zatrebam, učiniću sve što je u mojoj moći! Ti si moja i ja sam tvoj! Srećno Valentinovo!

Ako ti se ponekad učini da sam daleko, nikad se ne pitaj gde sam – uvek pored tebe sam! Volim te i želim ti srećno Valentinovo!

Osećam da idemo negde gde nikada nisam ranije bila. Pomalo se plašim, ali sam spremna da naučim sve o SNAZI i MOĆI LJUBAVI! Srećan dan ljubavi, srećno Valentinovo!

Neka ti zvuk otkucaja moga srca ispriča najlepšu priču o ljubavi! Nasloni glavu na moje grudi i prepusti se…Srećan ti Dan zaljubljenih, draga!

Valentinovo ili Dan zaljubljenih je godišnji praznik koji slavi romantičnu ljubav, prijateljstvo i obožavanje. Svake godine na 14. februar ljudi slave ovaj dan šaljući ljubavne poruke, kao i znake naklonosti i prijateljstva svojim partnerima, porodici i prijateljima.

Parovi šalju jedni drugima čestitke za Dan zaljubljenih, kao i cveće ili neke druge poklone i obavezno provode vreme zajedno, na romantičnoj večeri ili sličnoj vrsti izlaska. Na taj način odaju počast svojoj ljubavi.

Kod nas, u Srbiji, ovaj dan je posvećen Svetom Trifunu, zaštitniku vinara, vinogradara.

Međutim, pod uticajem kulture sa zapada i kod nas se ovaj praznik posvećuje zaljubljenima. Sve u svemu, i Sveti Trifun i Sveti Valentin se mogu dovesti u vezu, a veza je vino koje je toliko opevano u ljubavnim pesmama. Na ovaj dan treba slaviti ljubav i zajedništvo!

Sponzorisano:

Loading...
loading...